pondelok 20. februára 2017

Šľachtická rošáda: Kristi A. Hunterová


Zatvorila som túto knihu s úsmevom na perách. Začnete čítať príbeh o mladej lady Mirande, ktorá omylom narazí do nového komorníka jej staršieho brata. Komorník sa nechtiac zapletie do Mirandinho tajomstva a tým aj do jej srdca. V polovici knihy sa ocitnete v Londýne a máte pocit, že sa pred vami odohráva nový príbeh, hoci jeho súčasťou je aj Miranda. Spôsob, ako autorka spojila tieto námety dokopy je veľmi zaujímavý. Prvá časť knihy je romantická, spoznáte v nej Mirandu i jej rozmaznanú sestru Georginu. Samozrejme aj už spomínaného nového komorníka. Ale pozor, nič nie je také, aké sa zdá byť. V druhej časti sa stanete svedkom detektívnej zápletky a dokonca únosu! Priznám sa, niektoré situácie mi prišli až absurdné. Naozaj by sa to v tej dobe tak stalo? Ale veď, fantázií sa medze nekladú!
              
Miranda mi prirástla k srdcu. Čím to je, že všetky romantické hrdinky sú navonok dámy, ale pod dokonalou maskou sa skrýva ich vášnivá, citlivá, energická a tvrdohlavá povaha? Povedzte mi, ktorá moja obľúbená hrdinka taká nie je? Vari sú také všetky. A hovorte si, čo chcete, mne sa to páči. Vďaka tomu je dej plný dobrodružstva, napínavých situácií a lásky. Pri čítaní sa musíte usmievať a smiať, do čoho sa to zase Miranda namočila. I keď niekedy skôr stuhnete a od napätia ani len nedýchnete.

Pútavo napísaný príbeh o láske od novej autorky na našej slovenskej literárnej scéne je priam oživením duše pre nás, romantičky. Čo nová autorka, to nové nápady, zápletky a postavy. A Mirandu si naozaj obľúbite, sľubujem! ;)

L.

Zaujal vás historický román Šľachtická rošáda? Daľšie 
hitorické romány nájdete na stránke i527.net. Román Šľachtická rošáda si môžete zakúpiť tu: i527.net, Kumran.sk alebo Martinus.sk.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára