štvrtok 9. februára 2017

Získaj si jej priazeň - Tamera Alexanderová



Pokračovanie románu z veľkostatku Belle Meade stojí za prečítanie. Dej sa odohráva iba dva roky po tom, čo sa skončí prvá kniha. Vedľajšie postavy z knihy Zašepkaj jej meno sa objavia aj tu. Nechýba generál Harding, jeho dcéra Mary a samozrejme strýčko Bob! Musím sa priznať, že mi chýbala postava Olívie a Ridleyho. Spoznala som však nových hlavných hrdinov, ktorí mali vlastný životný príbeh:  Gilbert Linden žije so svojou dcérou Maggie na farme Linden Downs, ktorá susedí priamo so žrebčínom Belle Meade. Maggie je vášnivá jazdkyňa a trénerka koní. Je tvrdohlavá, cieľavedomá ale aj láskavá a odvážna. Nadovšetko miluje svojho otca. Ich farma sa dostane do finančných ťažkostí a musia ju predať. Jedného dňa sa na ich pozemku objaví istý Cullen a dá pánovi Lindenovi ponuku na odkúpene farmy. Ten má naňho ale požiadavku, ktorá sa Cullenovi ani Maggie na prvý pohľad nebude páčiť.
Čo sa stane a ako vyriešia svoje finančné problémy sa dozviete v tomto úspešnom pokračovaní série románov z Belle Meade.

 Mne osobne sa kniha veľmi páčila a rada som sa opäť ocitla v blízkosti koní a žrebčína, ktoré som si obľúbila už v prvej knihe. V tejto druhej však spoznáte širšie okolie mesta a aj iných obyvateľov. Niektoré veci, ktoré ostali v prvej časti nevyriešené sa tu nenápadne rozuzlia. Cullen, hlavný hrdina druhej časti, mi charakterovo pripomínal Ridleyho. Tiež je odhodlaný, cieľavedomý, divoký a tvrdohlavý. Maggie je oproti Livvy nadaná jazdkyňa, ktorá sa koní vôbec nebojí, no tiež sú obe tvrdohlavé. Zatiaľ čo Livvy v sebe divokosť a odvahu ešte len objavovala, Maggie si je týchto vlastností vedomá. Dalo by sa povedať, že je rovnako divoká a nespútaná, ako chlapci. Má to svoj dôvod, ktorý sa dočítate v románe. :)  

L. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára