piatok 3. februára 2017

Tamera Alexanderová- Zašepkaj jej meno


Knihu nájdete TUhttps://www.i527.net/kniha/zasepkaj-jej-meno/


Uf! 518 strán mám prečítaných. J

Dej  románu je situovaný do Ameriky v 19. storočí. Spoznáte situáciu Juhu po vojne v rokoch 1866- 1867. Všetko sa odohráva na statku Belle Meade v Nashville, kde jeho majiteľ generál Harding chová prvotriedne majestátne kone. Divokosť, tvrdohlavosť i sloboda koní sú symbolmi charakteru hlavného hrdinu- Ridleyho Coopera.

Ten príde na statok Belle Meade aby sa naučil, ako zaobchádzať lepšie s koňmi a ako im rozumieť. To ho vie naučiť iba hlavný koniar v žrebčíne- Bob Green. V deň Ridleyho príchodu na Belle Meade pricestuje aj Olívia Aberdeenová, avšak z iného dôvodu. Manželka generála Hardinga Elizabeth ju pozvala, že môže po smrti jej manžela ostať u nich a robiť im hlavnú gazdinú. Po Livvynom príchode sa veci zmenia a ona nakoniec dostane úlohu, s ktorou sa bude musieť zmieriť a vykonať ju celým srdcom. Postupne si Olívia a Ridley vybudujú priateľstvo, ktoré je hlbšie, ako čakali.
Každý z nich má však tajomstvo a dôvody, prečo nemôžu byť spolu. Prekonajú prekážky? Alebo sa ich životy nikdy nebudú uberať spoločnou cestou?

 Mňa osobne táto kniha veľmi zaujala a takpovediac zasiahla do môjho srdca. Nielen pútavým príbehom a skvelými charaktermi, ale aj náboženským obsahom. Zdá sa mi, že Julie Klassenová a jej „klassenovky“ sú výborné na romantiku, napínavý dej, neočakávané situácie, ktoré vám nedovolia sa od knihy odtrhnúť. Táto kniha vám naopak ponúka možnosť zastaviť sa na chvíľu a porozmýšľať o tom, aký je Boh dobrý. Zamyslíte sa nad vzťahmi, ktoré sú často komplikované a ich budovanie je náročné. Ale všetko čo za niečo stojí, niečo stojí a oplatí sa za to bojovať. Táto kniha je o rozhodnutiach, ktoré museli Olívia, Ridley, Bob Green a iní urobiť. Každé rozhodnutie má svoje následky. Ak sa vy rozhodnete túto knihu prečítať, určite to neoľutujete. 

L. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára