streda 1. marca 2017

POLDARK

Milujem príbehy. Samozrejme, hlavne tie v knihách. Ale povedzme si pravdu, že treba oceniť aj televízne umenie. Rada pozerám historické seriály, v ktorých je dobrodružstvo a romantika, veď bez lásky to nejde. Natrafila som na seriál britskej stanice BBC One, ktorý mal premiéru v marci 2015. Ide o seriálovú adaptáciu historickej série Poldark od spisovateľa Wistona Grahama. Prvé štyri knihy vychádzajú u nás v češtine od roku 2015. Priznám sa, že rozmýšľam, že si ich prečítam. Predsa len, knihy sú vždy lepšie. :) 
Po prečítaní obsahu, o čom ten seriál je, som bola trochu skeptická. Je to o vojakovi, ktorý sa po rokoch vracia z vojny domov a nájde statok zničený a svoju lásku zasnúbenú s jeho vlastným bratrancom. Podobá sa vám to na Grófa Monte Crista? Mne zo začiatku hej, ale povedala som si, že idem do toho a pozriem si to. Neľutujem! :) Vôbec to nie je rovnaké, ako sa zo začiatku zdá. Ross Poldark sa po vojne v Amerike vráti domov do Anglicka po tom, čo ho doma vyhlásili za mŕtveho. Zistí, že jeho otec zomrel a už nikoho nemá, a jeho láska Elizabeth je zasnúbená s jeho bratrancom Francisom. 
Ostane bez peňazí a jediné, čo ho drží pri živote, sú priatelia a zdanlivo aj rodina strýka. Jeho sesternica Verity sa mu ako jediná úplne neodvrátila chrbtom a naďalej sa snaží Rossa podporovať. Vo svojich 25 rokoch je už považovaná za starú dievku bez veľkej šance na vydaj. Jej úlohou je starostlivosť a rodinu, hoci sama túži po tej vlastnej. Stretne muža, ktorý by si ju z lásky vzal? 

















Ross sa v snahe zachovať majetok a vďaka nešťastnej situácii zoznámi so slečnou Demelzou, dcérou baníka. Prijme ju do svojho domu ako pomocnicu v kuchyni.


Čím dlhšie takto žijú pod jednou strechou, Demelza sa do Rossa zaľúbi, ale otázkou zostáva, či sa v Rossovom srdci nájde po Elizabeth miesto aj pre ňu? 


Ako v každom príbehu, aj tu má Ross neprijateľa- zbohatlíka bez pôvodu Georga Warleggana. Ten robí všetko pre to, aby Ross trpel, aby ho úplne zničil. Vďaka peniazom má možnosť dostať Rossa na úplné dno. Ross má však niečo, čo Georgovi chýba... 
Druhá séria sa vysielala v roku 2016. Rovnako skvelý dej plný napätia, dobrodružstva a ešte viac romantiky s novými postavami. Tento rok má byť 3. séria! Teším sa. :) A vy? 

Seriál si môžete pozrieť TU: 


L. 







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára