sobota 8. apríla 2017

Vyvolenie: Rachelle Dekkerová

„Ak si ma nikto nevyvolí, vlastnou vinou ma postihne krutý osud.“
--------------------------------------------
 O čom je táto kniha? Neviem, či by ako odpoveď stačila jedna veta. Môj názor je, že knihu musíte iba otvoriť a začať čítať. Dostanete sa do budúcnosti, kde nič nefunguje tak, ako v dnešnej dobe. Všetko je iné a zároveň tak podobné tomuto svetu. V knihe je toho veľa: podstata lásky, dôležitosť rodinnej súdržnosti, potreba sebahodnoty a vzťah s Bohom.

Ak ste nadšenci trilerov a detektívok, určite si prídete na svoje. Na stránkach príbehu nájdete napätie, tajomstvo a neistotu, pretože zlo vládne v každom čase. Pútavý príbeh vás vtiahne do života Carrington, ktorá sa pripravuje na obrad vyvolenia- kde si muži v tanečnej sále vyberú manželky na celý život. Tie, čo nebudú vyvolené, odídu vlakom na okraj mesta, kde svoj život strávia ako robotnice- úbohé a bezcenné pracovné sily. Bez rodiny, lásky a domova. Život, ktorý je o každodennom prežívaní je ich trestom za to, že si ich žiadny muž nevyvolil. Podľa zákonov mesta je to vina samotných žien. Uspeje Carrington na obrade vyvolenia? Bude vyvolená mužom? Alebo sa stane robotnicou, čoho sa od útleho detstva bojí každé mladé dievča?

Mne osobne sa páči mužský hrdina Remko, ktorého zvláštnosťou je, že kokce. Rečová vada mu na sebavedomí nepridá a preto sa rozhodne stať miestostrážcom (niečo ako policajtom). Nie je typickým dokonalým mužským hrdinom. Už to, že kokce, z neho robí výnimočnú postavu. Počas príbehu ho  čaká mnoho prekážok. Poďte si prečítať, či ich naozaj všetky zvládne, aj keď je iný. 
Zvoľte si vy tento príbeh.
L.
Daľšie young adult romány nájdete na stránke i527.net. Prvú časť série Prorok si môžete zakúpiť tu: i527.net, Kumran.sk alebo Martinus.sk.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu i527.net


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára